Fafany Koopmans, een sprankelende jonge vrouw, vertelde op een luchtige manier over haar reis die ze met haar hersentumor heeft gemaakt.

Theatervoorstelling ‘Hersen’ door Fafany Koopmans

Een fondsaanvraag voor de ontwikkeling van scholing voor zorgprofessionals bij de stichting Diakonesse Leeuwarden werd goedgekeurd waarmee we twee cursussen kunnen ontwikkelen.

Scholing aan professionals

Uit de donatie van stichting Akke van der Ploeg, die zich inzet voor mensen met borstkanker, hebben we mindfulness trainingen kunnen geven aan mensen met borstkanker.

Mindfulness training aan borstkankerpatiënten

Ongeveer 10% van de cliënten van Het Behouden Huys is onder de 18 jaar. Van Team Energy ontvingen we een donatie om materialen voor deze doelgroep aan te schaffen.

Materiaal voor therapie voor kinderen

Omdat Team Energy de zorg die Het Behouden Huys biedt zo belangrijk vindt, gingen zij een jaar later weer voor Het Behouden Huys de Mont Ventoux op.

Digitaal presentatiescherm voor scholing en thema-avonden

Van Bridgeclub Gieten ontvingen we een donatie van € 500. Dit hadden zij ingezameld tijdens een bridgetoernooi en komt ten goede aan beeldende therapie voor kinderen.

Materialen voor beeldende therapie

Met het project ‘Jong & Kanker’ geeft het Behouden Huys voorlichting over omgaan met kanker en is opgezet in samenwerking met jongeren die zelf kanker hebben (gehad).

Voorlichting op scholen

Van Monuta Charity ontvingen we in 2016 al een donatie voor de inrichting van de kinderkamer. Een kamer die aansluit bij de belevingswereld van kinderen.

Kinderkamer

In 2018 liet wijlen Marja den Uyl een bedrag van bijna € 50.000,- na om de beeldende ruimte en Het Boshuys - een extra ruimte achter het hoofdgebouw, gelegen in het bos - te verbouwen.

Verbouwing van het Boshuys