Door kanker of de behandeling voor kanker kan de smaak veranderen. Bepaalde smaken kunnen lekkerder worden, maar andere smaken kunnen juist tegen gaan staan. Dit kan ervoor zorgen dat de eetlust vermindert, wat weer zou kunnen leiden tot ondervoeding. Reuk en smaak gaan samen. Als de reuk verminderd is, proeft men veel minder. Het kan ook zijn, dat de reuk veranderd is en dingen anders ruiken dan voorheen.
Met deze workshops leren mensen met kanker wat ze zelf kunnen doen om toch meer smaakvol te kunnen eten. En vooral, dat ze meer plezier beleven als eten een uitdaging is, doordat er weinig of geen geur en smaak meer is, of als bepaald eten tegen staat. De cliënten krijgen na de workshop recepten, tips en informatie over smaakmakers om de maaltijden op smaak te brengen.
In de smaakworkshop bespreekt Alie verschillende tips en recepten, waarmee de deelnemers thuis ook aan de slag kunnen. De deelnemers leren welke smaakcombinaties ze kunnen gebruiken bij een smaakverandering. En ook hoe ze het mondgevoel kunnen verbeteren of de presentatie van een maaltijd mooier kunnen maken. De workshop bevordert ook het contact tussen cliënten. Tijdens de gesprekken tussendoor zullen de deelnemers onderling laagdrempelig contact hebben en herkenning vinden bij elkaar.
De Smaakworkshops worden o.a. mogelijk gemaakt door C&W de Boer Stichting en Dr. C.J. Vaillantfonds.
MEER PROJECTEN
DEZE BEDRIJVEN GINGEN U VOOR
We zijn erorm blij met de organisaties die zich al hebben ingezet om ons te helpen projecten te realiseren.