Het belang voor een kind om totaal gehoord en gezien te worden

Wanneer je als gezin te maken krijgt met Het Behouden Huys betekent dit dat er een heftige gebeurtenis plaatsvindt binnen je familie waar kanker de hoofdrol in speelt. De situatie kan per individu verschillen, maar het feit blijft dat wanneer je naar Het Behouden Huys gaat er een periode aangebroken is of net achter de rug is met intense gevoelens en emoties.

Gehoord en gezien worden

Het is voor een kind belangrijk om totaal gehoord en gezien te worden tijdens deze periode. Dit om te voorkomen dat er een overlevingsstrategie wordt opgebouwd als schild waarachter ze hun gevoelens moeizaam kunnen verwerken. Het is best heel spannend om voor het eerst daar naartoe te gaan.
Je bent al in fase terechtgekomen waar je vriendjes en vriendinnetjes meestal niet inzitten en nu ga je ook nog naar een plek waar je niemand kent en waar je niet weet wat er gaat gebeuren. Je weet alleen dat het wéér gaat over alles wat er nu gebeurt of net is gebeurd. Om de drempel te verlagen, om een kind veiligheid te bieden en om voor het kind iets tastbaars te hebben voor op school is er het verhaal op maat!

Speciaal boek

Doris Dorpsuil is een prentenboek dat kan worden geschreven voor een specifieke situatie. Onze wens is dat er een Doris Dorpsuil verhaal geschreven wordt speciaal voor de kinderen die in Het Behouden Huys komen. Door middel van medewerkers input en door ervaringen van ouders en kinderen wordt dit verhaal geschreven. Doris ontmoet hierin een kind die naar het Behouden Huys gaat. Hij of zij vertelt niet alleen praktische informatie over het reilen en zeilen daar, maar vertelt ook over zijn of haar gevoelens met betrekking tot alles wat er gebeurt. Het verhaal op maat is hetgeen wat je als kind het gevoel geeft dat je ‘voorbereid’ bent op wat er komen gaat in een periode waarin er al zoveel onzekerheid is. Dit alles met als doel dat Het Behouden Huys aan gaat voelen als een thuis. Een plek waar je open mag en kan gaan om helemaal te zijn wie je bent. Met al je blijdschap en ook al je verdriet.

Wilt u bijdragen aan deze wens?

De stichting Vrienden van Het Behouden Huys is er om zorg een stukje aangenamer te maken en verlichting te bieden. Met jouw steun, klein of groot, kunnen wij extra lucht geven!

DONEREN

MEER PROJECTEN

Filter

Nieuwe wensen
Nieuwe wensen

Boeken voor cliënten

Het Behouden Huys heeft een kleine bibliotheek met boeken die cliënten kosteloos kunnen lenen en gaan over omgaan met kanker, rouw en verlies.
Nieuwe wensen
Nieuwe wensen

Workshops Yoga en Chineng Qikong

Yoga kan ondersteunend zijn voor mensen met kanker; na de operatie of behandelingen zijn er regelmatig klachten, zowel fysiek als psychisch.
Nieuwe wensen
Nieuwe wensen

Doris Dorpsuil

Wanneer je als gezin te maken krijgt met het Behouden Huys betekent dit dat er een heftige gebeurtenis plaatsvindt binnen je familie waar kanker de hoofdrol in speelt.

DEZE BEDRIJVEN GINGEN U VOOR

We zijn erorm blij met de organisaties die zich al hebben ingezet om ons te helpen projecten te realiseren.