Een samenwerking met jongeren die zelf kanker hebben (gehad)

Via een donatie van stichting Ars Donandi heeft Het Behouden Huys voorlichting op scholen kunnen geven. Met het project ‘Jong & Kanker’ geeft het Behouden Huys voorlichting over omgaan met kanker en is opgezet in samenwerking met jongeren die zelf kanker hebben (gehad). Doel is om de ziekte en de emoties die daarbij komen kijken bespreekbaar te maken. Helaas is er nog veel onwetendheid over kanker en wordt de ziekte vaak als scheldwoord gebruikt.

Wij proberen met de voorlichting jongeren bewust te maken wat kanker inhoudt en wat je kunt doen als iemand in je omgeving kanker heeft. We beogen met dit project de vooroordelen weg te nemen en jongeren bewust te maken van wat jong en kanker werkelijk betekent. Wat kun je doen als iemand in je omgeving kanker heeft? Hoe reageer je op iemand die kanker heeft? Wat betekent steun geven? Wat durf je wel en niet te vragen?

“Met het project wordt voorlichting gegeven over omgaan met kanker waarbij het doel is om de ziekte en de emoties die daarbij komen kijken bespreekbaar te maken.”

Steun onze zorg. Help mensen 
weer in hun 
kracht te komen.

De stichting Vrienden van Het Behouden Huys is er om zorg een stukje aangenamer te maken en verlichting te bieden. Met jouw steun, klein of groot, kunnen wij extra lucht geven!

WORD
DONATEUR OF SPONSOR

MEER PROJECTEN

Filter

Nieuwe wensen
Nieuwe wensen

Boeken voor cliënten

Het Behouden Huys heeft een kleine bibliotheek met boeken die cliënten kosteloos kunnen lenen en gaan over omgaan met kanker, rouw en verlies.
Nieuwe wensen
Nieuwe wensen

Workshops Yoga en Chineng Qikong

Yoga kan ondersteunend zijn voor mensen met kanker; na de operatie of behandelingen zijn er regelmatig klachten, zowel fysiek als psychisch.
Nieuwe wensen
Nieuwe wensen

Doris Dorpsuil

Wanneer je als gezin te maken krijgt met het Behouden Huys betekent dit dat er een heftige gebeurtenis plaatsvindt binnen je familie waar kanker de hoofdrol in speelt.

DEZE BEDRIJVEN GINGEN U VOOR

We zijn erorm blij met de organisaties die zich al hebben ingezet om ons te helpen projecten te realiseren.