Cursussen psycho-oncologie en zorg voor zorgenden

Het is de missie van Het Behouden Huys om zoveel mogelijk bij te dragen aan het bevorderen van kennis over en aandacht voor de psychosociale zorg voor kankerpatiënten en hun naasten. Het Behouden Huys organiseert daarom regelmatig workshops, informatie- en themabijeenkomsten of andere evenementen voor professionals in de zorg. Een fondsaanvraag voor de ontwikkeling van scholing voor zorgprofessionals bij de stichting Diakonesse Leeuwarden werd goedgekeurd. Met deze donatie hebben we twee cursussen kunnen ontwikkelen:

  • tweedaagse cursus psycho-oncologie
  • zorg voor zorgenden

Doel van beide cursussen is het optimaliseren en verwerven van kennis, inzichten en basisvaardigheden voor adequate psychosociale begeleiding of verwijzing van (ex-)kankerpatiënten en hun naasten. De tweedaagse hebben we inmiddels twee keer geaccrediteerd gedoceerd aan zeventien zorgprofessionals en werd zeer positief ontvangen. De volgende editie staat inmiddels gepland.

“”Wat ik in deze cursus heb geleerd heeft voor iedere verpleegkundige een meerwaarde om mee te nemen in de praktijk. Misschien is dat zelfs wel noodzakelijk!”

Minke
Beatrix Kinderziekenhuis (UMCG)

Steun onze zorg. Help mensen 
weer in hun 
kracht te komen.

De stichting Vrienden van Het Behouden Huys is er om zorg een stukje aangenamer te maken en verlichting te bieden. Met jouw steun, klein of groot, kunnen wij extra lucht geven!

WORD
DONATEUR OF SPONSOR

MEER PROJECTEN

Filter

Nieuwe wensen
Nieuwe wensen

Boeken voor cliënten

Het Behouden Huys heeft een kleine bibliotheek met boeken die cliënten kosteloos kunnen lenen en gaan over omgaan met kanker, rouw en verlies.
Nieuwe wensen
Nieuwe wensen

Workshops Yoga en Chineng Qikong

Yoga kan ondersteunend zijn voor mensen met kanker; na de operatie of behandelingen zijn er regelmatig klachten, zowel fysiek als psychisch.
Nieuwe wensen
Nieuwe wensen

Doris Dorpsuil

Wanneer je als gezin te maken krijgt met het Behouden Huys betekent dit dat er een heftige gebeurtenis plaatsvindt binnen je familie waar kanker de hoofdrol in speelt.

DEZE BEDRIJVEN GINGEN U VOOR

We zijn erorm blij met de organisaties die zich al hebben ingezet om ons te helpen projecten te realiseren.