Over ons

Als er kanker is gediagnosticeerd, brengt dat een tijd van spanning en onzekerheid met zich mee. Het Behouden Huys biedt tijdens dit ziekte- en behandelingsproces psychische zorg. Vrienden van het Behouden Huys kan met uw donatie extra voorzieningen realiseren die helpen om troost, ruimte of lucht te ervaren. Deze extra’s worden niet door de zorgverzekeraar vergoed. Denk bijvoorbeeld aan ondersteunende boeken voor cliënten, een huiselijk ingerichte behandelkamer of het organiseren van een lunch die de smaakzintuigen prikkelen. Zo draagt stichting Vrienden van het Behouden Huys bij aan het welzijn van cliënten.

Fondsenwerver

Coördinator fondsenwerving Aafke Veninga is het aanspreekpunt voor donateurs, sponsoren en fondsen. Zij zorgt voor de inzameling van geld en helpt bij het opzetten van eigen acties of het indienen van wensen en ideeën.

Als communicatieadviseur en fondsenwerver van Het Behouden Huys ben ik al 10 jaar betrokken bij de stichting Vrienden van Het Behouden Huys. Door mijn werk, het contact met cliënten en onlangs ook uit eigen ervaring weet ik hoe belangrijk psychologische zorg bij kanker is. Als ik cliënten zie genieten van bijvoorbeeld een dag zeilen met lotgenoten besef ik hoe waardevol het werk van de Vrienden is. Zij maken deze extra’s financieel mogelijk maken.

Aafke VeningaCommunicatieadviseur en fondsenwerver

Bestuur

Het bestuur beoordeelt welke nieuwe aanvragen worden gerealiseerd en besluit voor welke projecten actief geld wordt ingezameld. Het bestuur vergadert minimaal 4 keer per jaar. Contact met het bestuur:

Mark Ossel

Voorzitter

Mijn betrokkenheid is ontstaan door mijn relatie met de oprichters van Het Behouden Huys, met name Prof. Tjerk Huppes, en hun gedrevenheid. Een bijdrage kunnen leveren voor mensen en hun familie in een moeilijke, onzekere tijd is een dankbare besteding van mijn tijd en energie.

Christien Bronda

Secretaris

De vrienden van Het Behouden Huys maken het mogelijk dat mensen een stapje verder komen. Daar zet ik me graag voor in.

Pieter Hofman

Penningmeester

Mijn familie is Het Behouden Huys erg dankbaar. Ik vind het fijn om voor mensen in dezelfde situatie via de stichting mee te werken aan nét dat extra steuntje in de rug.

Mogelijkheden om te steunen

Wil je de projecten van stichting Vrienden van het Behouden Huys steunen? Hieronder zetten we de mogelijkheden op een rijtje.

Doneer rechtstreeks:
Stichting Vrienden van Het Behouden Huys
IBAN: NL12ABNA0607327626
BIC: ABNANL2A

Doe een donatie via Tikkie. Het maakt niet uit bij welke bank u zit. Tikkie is voor iedereen. Handig toch?

Vragen of opmerkingen? Neem contact op met Aafke Veninga. Zij helpt u graag verder.

Aafke VeningaCommunicatieadviseur en fondsenwerver

Over het Behouden Huys

Want wat als we onszelf verliezen? Hoe maak je weer verbinding met jezelf en met je omgeving? Het Behouden Huys behandelt mensen om op eigen kracht de regie van hun leven te (her)nemen en antwoorden te vinden op vragen waarmee ze door kanker worden geconfronteerd. Eigen vermogen, regie en zingeving spelen hierin een belangrijke rol.

Iedereen die met kanker geconfronteerd wordt en hierin vastloopt en hiervoor professionele hulp nodig heeft, kan na verwijzing van huisarts of specialist, (meestal) na de acute fase in het ziekenhuis, gebruik maken van de therapie, ongedacht leeftijd, prognose en stadium van het ziekteproces. Ook voor naasten en nabestaanden is er behandeling mogelijk.

Neem contact op

Bovenstaande video geeft een algemeen beeld van Het Behouden Huys en ons werk.

ANBI status

Stichting Vrienden van het Behouden Huys is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dit houdt in dat de stichting als erkend goed doel geen belasting betaalt over uw gift.