Uitbreiding aanbod met nieuwe en actuele titels

Het Behouden Huys heeft een kleine bibliotheek met boeken die cliënten kosteloos kunnen lenen en gaan over omgaan met kanker, rouw en verlies. Wij hebben een grote wens om het aanbod uit te breiden met nieuwe en actuele titels, waar cliënten veel aan kunnen hebben. Op dit moment wordt er af en toe een boek toegevoegd aan de bestaande bibliotheek. Het is onze wens om een vast budget per jaar te hebben om nieuwe geschikte titels aan te kunnen schaffen, zodat dat mensen deze bij ons kunnen lenen. Dit kunnen boeken zijn die gaan over leefstijl, visie op het leven, rouw, verlies, geluk en vooral ook ervaringsverhalen. Deze boeken kunnen ondersteunend aan therapie zijn doordat deze (h)erkenning bieden of juist een ander perspectief dan het eigen bieden. Dat voegt iets toe aan de bestaande zorg, zodat deze aangenamer en effectiever wordt.

Een GZ-psycholoog bij Het Behouden Huys maakt veel gebruik van de boeken uit onze bibliotheek:

“Ik lees regelmatig samen mijn cliënten een boek tijdens de behandeling. Soms lees ik samen met iemand een heel boek, soms een gedeelte of een enkel hoofdstuk, passend bij de thema’s waar we het in onze gesprekken over hebben. Het samen lezen van een boek, waarbij ik cliënten vaak vraag om een paar bladzijden per keer te lezen en aantekeningen te maken en vragen te noteren, helpt om alle informatie beter te ordenen, te verwerken en vast te houden. Ze krijgen daardoor meer grip op hun eigen proces.”

Wilt u bijdragen aan deze wens?

De stichting Vrienden van Het Behouden Huys is er om zorg een stukje aangenamer te maken en verlichting te bieden. Met jouw steun, klein of groot, kunnen wij extra lucht geven!

DONEREN

MEER PROJECTEN

Filter

Nieuwe wensen
Nieuwe wensen

Project psychologische zorg bij kanker voor kinderen en jongeren

Ziekte als kanker, rouw en verlies heeft veel impact op kinderen en jongeren
Nieuwe wensen
Nieuwe wensen

Project Healing Environment binnen Het Behouden Huys

Er lijkt een relatie tussen het zien van natuur en de ervaren pijn van patiënten wat kan resulteren in het gebruik van minder pijnstillers.
Nieuwe wensen
Nieuwe wensen

Yoga ter ondersteuning bij kanker

Yoga bij kanker geeft meer energie en helpt ontspannen. Je vergroot je flexibiliteit en verbetert je balans als je yoga beoefent.

DEZE BEDRIJVEN GINGEN U VOOR

We zijn erorm blij met de organisaties die zich al hebben ingezet om ons te helpen projecten te realiseren.