Een upgrade voor het atelier in Het Boshuys

In 2018 liet wijlen Marja den Uyl een bedrag van bijna € 50.000,- na om de beeldende ruimte en Het Boshuys – een extra ruimte achter het hoofdgebouw, gelegen in het bos – te verbouwen. Marja was lange tijd cliënt bij Het Behouden Huys nadat ze de diagnose borstkanker had gekregen. Na goede behandelingen bleek de kanker na enige tijd weer terug en uitgezaaid te zijn.

In een gesprek met Marja gaf zij aan graag een deel van haar nalatenschap aan Het Behouden Huys te willen schenken, omdat zij zoveel baat heeft gehad bij de behandeling die ze heeft gekregen bij Het Behouden Huys. In het bijzonder bij de beeldende therapie, waar ze zichzelf helemaal kon uiten. Hoewel het atelier in Het Boshuys een prachtige ruimte is kon deze wel een upgrade gebruiken. Zo is een speciale ruimte met de juiste faciliteiten gecreëerd. In 2020 zijn nog twee extra spreekkamers, waaronder een kinderkamer, gerealiseerd. Zo kunnen cliënten die beeldende therapie volgen ongestoord werken aan hun eigen thema’s en is het mogelijk meer cliënten te ontvangen in de spreekkamers. Daarnaast hebben de jonge cliënten nu een eigen ruimte die aansluit bij hun eigen belevingswereld.

“Cliënten die beeldende therapie volgen kunnen ongestoord werken aan hun eigen thema’s.”

Steun onze zorg. Help mensen 
weer in hun 
kracht te komen.

De stichting Vrienden van Het Behouden Huys is er om zorg een stukje aangenamer te maken en verlichting te bieden. Met jouw steun, klein of groot, kunnen wij extra lucht geven!

WORD
DONATEUR OF SPONSOR

MEER PROJECTEN

Filter

Nieuwe wensen
Nieuwe wensen

Boeken voor cliënten

Het Behouden Huys heeft een kleine bibliotheek met boeken die cliënten kosteloos kunnen lenen en gaan over omgaan met kanker, rouw en verlies.
Nieuwe wensen
Nieuwe wensen

Workshops Yoga en Chineng Qikong

Yoga kan ondersteunend zijn voor mensen met kanker; na de operatie of behandelingen zijn er regelmatig klachten, zowel fysiek als psychisch.
Nieuwe wensen
Nieuwe wensen

Doris Dorpsuil

Wanneer je als gezin te maken krijgt met het Behouden Huys betekent dit dat er een heftige gebeurtenis plaatsvindt binnen je familie waar kanker de hoofdrol in speelt.

DEZE BEDRIJVEN GINGEN U VOOR

We zijn erorm blij met de organisaties die zich al hebben ingezet om ons te helpen projecten te realiseren.