Skip to main content

Van Mariëlle Hartlief ontvingen we ‘Veel liefs’ doosjes; houten opbergdoosjes met 70 vragenkaartjes waarop je als ouder een antwoord kan opschrijven om na te laten aan je kinderen. Iets dat zij zelf ontwikkelde nadat haar eigen moeder is overleden.

“Vrij snel nadat mijn moeder overleed dacht ik: wat zou het mooi zijn als je nu een doosje had gehad waar kleine dingen over haar in staan. Bijvoorbeeld wat waren haar dromen die zijn uitgekomen, haar lievelingsboeken en muziek, enzovoort. Dat zijn dingen die je heel snel vergeet en je niet altijd bewust opslaat. Al die vragen heb ik in de jaren na haar dood opgeschreven en uiteindelijk gebundeld in een doosje. Het bestaat uit losse blaadjes. Daardoor kun je er gewoon tussenuit halen wat niet bij je past, zonder dat je hoeft te scheuren in een boekje of pagina’s moet overslaan.”

Mariëlle stelt deze doosjes beschikbaar voor cliënten van Het Behouden Huys.

“Mijn droom voor het veel liefs doosje is om zoveel mogelijk mensen te bereiken die het achter kunnen laten voor kinderen die hun ouders moeten missen. Na het overlijden kan het voor zoveel troost zorgen om nog een doosje vol persoonlijk geschreven kaartjes van de overledene te hebben. De dood is niet het einde van de relatie die je hebt met je kinderen. Je leeft verder in herinneringen en met dit veel liefs doosje ook in liefde, tips en wijsheid.”