Leren om meer smaakvol te kunnen eten

Door kanker of de behandeling voor kanker kan de smaak veranderen. Bepaalde smaken kunnen lekkerder worden, maar andere smaken kunnen juist tegen gaan staan. Dit kan ervoor zorgen dat de eetlust vermindert, wat weer zou kunnen leiden tot ondervoeding. Reuk en smaak gaan samen. Als de reuk verminderd is, proeft men veel minder. Het kan ook zijn, dat de reuk veranderd is en dingen anders ruiken dan voorheen.

Met deze workshops leren mensen met kanker wat ze zelf kunnen doen om toch meer smaakvol te kunnen eten. En vooral, dat ze meer plezier beleven als eten een uitdaging is, doordat er weinig of geen geur en smaak meer is, of als bepaald eten tegen staat. De cliënten krijgen na de workshop recepten, tips en informatie over smaakmakers om de maaltijden op smaak te brengen.

In de smaakworkshop bespreekt Alie verschillende tips en recepten, waarmee de deelnemers thuis ook aan de slag kunnen. De deelnemers leren welke smaakcombinaties ze kunnen gebruiken bij een smaakverandering. En ook hoe ze het mondgevoel kunnen verbeteren of de presentatie van een maaltijd mooier kunnen maken. De workshop bevordert ook het contact tussen cliënten. Tijdens de gesprekken tussendoor zullen de deelnemers onderling laagdrempelig contact hebben en herkenning vinden bij elkaar.

Wilt u bijdragen aan deze wens?

De stichting Vrienden van Het Behouden Huys is er om zorg een stukje aangenamer te maken en verlichting te bieden. Met jouw steun, klein of groot, kunnen wij extra lucht geven!

DONEREN

MEER PROJECTEN

Filter

Nieuwe wensen
Nieuwe wensen

Boeken voor cliënten

Het Behouden Huys heeft een kleine bibliotheek met boeken die cliënten kosteloos kunnen lenen en gaan over omgaan met kanker, rouw en verlies.
Nieuwe wensen
Nieuwe wensen

Workshops Yoga en Chineng Qikong

Yoga kan ondersteunend zijn voor mensen met kanker; na de operatie of behandelingen zijn er regelmatig klachten, zowel fysiek als psychisch.
Nieuwe wensen
Nieuwe wensen

Doris Dorpsuil

Wanneer je als gezin te maken krijgt met het Behouden Huys betekent dit dat er een heftige gebeurtenis plaatsvindt binnen je familie waar kanker de hoofdrol in speelt.

DEZE BEDRIJVEN GINGEN U VOOR

We zijn erorm blij met de organisaties die zich al hebben ingezet om ons te helpen projecten te realiseren.